Arnavutça

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


ARNAVUT DİLİ VE EDEBİYATI

DİL


           Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde, Arnavut dilbilimi ve edebiyatı, kültürü, tarihi çerçevesinde eğitimler verilmektedir. Arnavut dilinin kökeni, dilbilgisi gibi dersler verilirken Arnavut edebiyatının önemli sanatçılarının eserleri okutulmakta, edebiyat akımları incelenmekte, karşılaştırmalı edebiyat dersleri, okuma, yazma ve konuşma gibi uygulamalı dersler de verilmektedir. Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okuyan gençler, Arnavut kültürünü yakından tanımakla kalmayıp aynı zamanda Arnavutça haricinde aldıkları yabancı dil seçeneği ve bilgi birikimleri sayesinde entelektüel bireyler olarak da mezun olmaktadırlar.


       Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, güncel konularla ilgili olarak kendilerini gerek yazılı gerekse sözlü olarak ifade edebilirler. Bilimsel olarak, Arnavut dili, edebiyatı, tarihi ile Arnavut kültürü ve folklorunun gelişimini tanımlayabilirler, uzmanlık alanına yönelik olarak Arnavutça bir metni okuyabilir, anlayabilir, sözlü ve yazılı çeviri yapabilirler; ayrıca, Türk ve Balkan coğrafyasındaki karşılıklı kültürel ilişki ve etkilerini analiz edebilirler.

       Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Arnavut dili ile ilgili tercümanlık büroları, havayolları, hastaneler ve eğitim kurumlarında iş imkânı bulabilmektedirler. Bunların yanı sıra Arnavut Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında görev yapan öğretim elemanları tarafından Milli Eğitim Bakanlığınca Ortaokul 5.6.7. ve 8. Sınıflarda seçmeli ders olarak okutulması planlanan Arnavutçanın ders kitapları üzerinde çalışılmaktadır. Ortaokul 5. Sınıf ders kitabı tamamlanmış olup diğer sınıflarınki de çalışma aşamasındadır. Dolayısıyla mezun olacak öğrenciler için gelecekte öğretmenlik olabilecekleri bir imkan daha ortaya çıkmaktadır.



BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN        TIKLAYINIZ



Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc